Albin
6 °C
10 °C

Egy győzelemre a hokibajnokság megnyerésétől az Alba Volán

MTI
2004.03.12. 23:15
A négy győzelemig tartó jégkorong ob I, Borsodi Liga döntő-sorozatának negyedik mérkőzésén az Alba Volán-Fevita 6-0-ra legyőzte idegenben a Dunaújvárosi AC-t, s ezzel 3-1-re vezet a párharcban.

Nagyon izgalmas volt az első harmad, sok helyzet adódott mindkét oldalon, azonban a kapusok, Halmosi és Budai remekeltek. Még az emberelőnyös szituációk sem vezettek eredményre.

A folytatásban egyre több lett a kiállítás, de mégis egy ártatlan helyzetből szerzett vezetést a címvédő. Svasznek távoli lövését Halmosi az előtte tornyosuló játékosok miatt későn vette észre, és a kapus testéről a gólvonalon túlra csorgott a korong. Már ekkor jelentkeztek a fáradtság jelei a hokisokon, mivel ez volt a negyedik mérkőzés öt nap alatt.

A harmadik harmadot ugyancsak egy kósza lövésből született gól indította. Ondrejcsik kísérlete Vargyas ütőjéről a saját kapujába pattant. Hamarosan Csibi és 31 másodperc múlva Palkovics mattolta Halmosit, aki ezt követően cserét kért. A hajrában még Fodor és újra Csibi járt túl a dunaújvárosi tartalékhálóőr, Kiss eszén.

A DAC eddig kétszer játszott otthon a finálé-sorozatban, és egyszer sem volt eredményes. Az ötödik mérkőzésnek hétfőn 18 órakor Székesfehérvár ad otthont.

Jégkorong ob I, Borsodi Liga, döntő, 4. mérkőzés:
Dunaújvárosi AC - Alba Volán-FeVita 0-6 (0-0, 0-1, 0-5)

Gólütők: illetve Svasznek (35.), Ondrejcsik (45.), Csibi (47., 59.), Palkovics (47.), Fodor (58.)

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.