Még nem jelölték ki a kosárlabda négyes döntő színhelyét

MTI
2004.03.18. 15:24
Az eredetileg eltervezett keddi bejelentés után tovább húzódik a nemzetközi szövetség európai szekciójának (FIBA Europe) döntése a női kosárlabda Euroliga április 16. és 18. között esedékes négyes döntőjének házigazdájáról.
- Ma beszéltem a korábbi világklasszis Yannick Souvréval, a FIBA Europe marketingmenedzserével, aki még egy kis türelmet kért, és megerősítette, hogy ma vagy holnap pont kerül az ügy végére - mondta az MTI-nek Rózsa Gábor, a Final Four lebonyolítását megpályázó MiZo-Pécsi VSK ügyvezető igazgatója.
A FIBA fellebbviteli bizottsága független szakértők bevonásával továbbra is vizsgálódik az orosz Jekatyerinburg és a cseh Brno közti vitában. Az uráli klubot - melynek negyeddöntőbeli ellenfele, a Brno játék nélkül jutott a Final Fourba - azért zárták ki, mert két amerikai légiósát, DeLisha Miltont és Yolanda Griffith-t hamis grúz útlevelekkel szerepeltette.
- Az oroszok el akarják érni a döntés és a 75 ezer eurós bírság megsemmisítését, és pótlólag le akarják játszani a csehek elleni negyeddöntőt - jelentette ki kedden Marek Palus, a lengyel szövetség elnöke, aki egyben a FIBA Europe jogi bizottságának a vezetője.
A PVSK-n kívül a lengyel Gdynia és a francia Valenciennes harcolta már ki a részvételt a négyes döntőben.