Tíz között akar lenni Talmácsi

MTI
2004.03.20. 16:56
A Budapest Sportarénában zajló nemzetközi motorkiállítás keretében mutatkozott be a gyorsasági világbajnokság 125 kcm-es kategóriájában szereplő Talmácsi Gábor és csapata, a Semprucci Malaguti Team.
A 22 éves magyar versenyző tavaly 14. lett összetettben, az idén mindenképpen előre akar lépni.
- A legjobb tíz között szeretnék szerepelni, s úgy érzem, hogy ez nem lehetetlen. Nagyon fontos, hogy a Malagutinál én vagyok az elsőszámú versenyző, s az is örömmel tölt el, hogy gyári csapatnál bizonyíthatom képességeimet - mondta Talmácsi Gábor, aki 2001 óta állandó résztvevője a vb-sorozatnak. - A tavalyi világbajnoki szezon után, a spanyol bajnokság utolsó két futamán kipróbálhattam a Malagutit, s remek tapasztalatokat szereztem. Az idei motort már többször teszteltem, jónak ígérkezik, bár még csiszolni kell bizonyos beállításokon.
A magyar versenyző és csapata hétfőn Barcelonába utazik, hogy kedden és szerdán részt vegyen a hivatalos IRTA-teszteken.
- Nagyon jók a benyomásaink Gáborról. Gyors és fegyelmezett versenyző. Sikeres szezont várunk tőle, ezért szerződtettük. Remélem, hogy az első teljes idényét kezdő csapattársa, segít majd neki. - jelentette ki Giorgia Semprucci csapattulajdonos.