Sebestyén Júlia ötödik helyen a műkorcsolya vb-n

MTI
2004.03.26. 22:09
Sebestyén Júlia hibátlan teljesítményt nyújtott a rövidprogram során a dortmundi műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon, s az 5. helyről várja a szombati kűrt. Élen az amerikai Sasha Cohen áll. Magyarország első női Európa-bajnoka a tripla flipet, majd a tripla Lutz-dupla toeloop kombinációt is kifogástalanul ugrotta meg, s a dupla Axelbe sem csúszott hiba. A bírók 5,3 és 5,7 közötti technikai, valamint 5,5 és 5,8 közötti művészi pontszámokkal jutalmazták a 22 éves tiszaújvárosi klasszist.

"Nagyon örülök, hogy jól sikerült a rövidprogramom, s ezáltal az utolsó csoportban, a legjobbak között léphetek jégre a szabadkorcsolyázásban. Mivel most utolsóként mutattam be a gyakorlatom, ezért egyik riválisomat sem láttam. A helyezéssel nem foglalkozok, csak az érdekel, hogy a kűrben se hibázzak" - mondta a magyar versenyző. Sebestyén azért nem tudott előrelépni a selejtező utáni 5-6. helyhez képest, mert legnagyobb riválisai az orosz Jelena Szokolovát leszámítva nem hibáztak, s erősebb gyakorlatokat mutattak be.

Meglepetésre az ötszörös világbajnok, szintén amerikai Michelle Kwan csak a 4., az egy év után visszatérő ötszörös Európa- és egyszeres világbajnok Irina Szluckaja pedig a 7. helyen áll. A budapesti kontinensviadalon ezüstérmes ukrán Jelena Ljasenko a 10., míg a bronzérmes Szokolova a 11.