Ivanisevic indul Wimbledonban

MTI
2004.04.14. 16:46
A néhány hetes füvespályás szezon tornaszervezői mindent megtesznek azért, hogy Goran Ivanisevic szépen búcsúzhasson el szurkolóitól, ugyanis meghívót kapott a Queen,s Clubban sorra kerülő tenisztornára, majd a wimbledoni Grand Slam-viadalra.

Jelenlegi világranglista-helyezése (505.) miatt a klasszis elvileg még selejtezőt sem játszhatna ezeken a versenyeken.

"Azt szeretném, ha szép emlékekkel távoznék a teniszvilágból" - fogalmazott a 32 éves csillag, aki három éve szintén szabadkártyával indult Wimbledonban, s a fináléban az ausztrál Patrick Rafter fölött diadalmaskodott, felejthetetlen, ötjátszmás csatában.

Ivanisevic, júniusi térdműtétje miatt, nyolchónapos kihagyás után februárban tért vissza, komoly sikert azonban egyelőre nem ért el. Legutóbb két hete Miamiben vállfájdalmai miatt a második fordulóban lépett vissza a spanyol reménység, Rafael Nadal elleni mérkőzéstől. A horvát klasszis jelenleg Estorilban játszik, s szerda délután újra a spanyol csodagyerek lesz az ellenfele.

A június 7. és 13. között esedékes Queen,s-i tornán ott lesz a címvédő amerikai Andy Roddick, a háromszoros bajnok ausztrál Lleyton Hewitt, valamint a brit Tim Henman és Greg Rusedski. A wimbledoni GS-viadal június 21-én rajtol.