A BVSC indulhat a vízilabda Euroligában

MTI
2004.04.23. 21:08
Kettős győzelemmel a BVSC lett a férfi vízilabda ob I harmadik helyezettje és indulhat a Honvéd, valamint a Vasas mellett a következő idényben az Euroligában, miután 8-6-ra nyert a Ferencváros ellen a bajnoki rájátszás bronzmeccsének pénteki visszavágóján a Népligetben. Eredetileg a Komjádi-uszodából lett volna tv-közvetítéses meccs, de a Ferencváros inkább a saját pályát választotta a képernyőre kerülés helyett, mivel csak 6-5-ös - odahaza, a Népligetben ledolgozhatónak ítélt - vereséget szenvedett hétfőn a bronzcsata első állomásán, a Szőnyi úton.

A záró negyedben aztán hiába vezetett két góllal is a házigazda, a BVSC két gyors góllal fordított és több esélyt már nem adva riválisának, megérdemelten győzött 8-6-ra az izgalmas, de nem túl magas színvonalú összecsapáson többet hibázó zöld-fehér gárda ellen.

A siker nem csupán bajnoki bronzérmet hozott a vasutas csapat számára, hanem szereplési lehetőséget is az elsőszámú kontinentális kupasorozatban, az Euroligában.

A 3. helyért, visszavágó: Jégcsillag-FTC - BVSC-Brendon 6-8 (2-3, 2-1, 1-1, 1-3)
góldobók: Weszelovszky 2, Lehmann, Balatoni, Takács I., Székely 1-1, illetve Nitsovits 2, Nyéki, Varjas, Czigány, Fülöp, Zoufal, Gór-Nagy 1-1