Nagy Tímea és Benedek Tibor mondja az olimpiai esküt

MTI
2004.04.29. 11:33
A férfi és női vízi-, illetve kézilabdacsapat mellett 139 további versenyző, azaz összesen 195 magyar sportoló vehetne részt az athéni olimpián, ha holnap kezdődne - hangzott el a MOB szerda délutáni elnökségi ülésén.
A kvalifikáció még nem zárult le, s az úszók és atléták számára is van lehetőség a szintidők teljesítésére, így a csapat várható versenyzői létszáma 210 körül lesz.
- Az előkészítő bizottság az elmúlt két hét során 22 sportág képviselőivel egyeztette a technikai részleteket. Mostanra valamennyi vezető tisztában van többek között az utazás, az olimpiai falubeli elhelyezés, valamint a ruhaátvétel felvételeivel - mondta Schmitt Pál elnök.
A tanácskozáson több személyi döntést hoztak. A május 29-i fogadalomtétel során, amelyen a hagyományoknak megfelelően a paralimpiára készülők is részt vesznek, két olimpiai bajnok, Nagy Tímea párbajtőrvívó és Benedek Tibor, a vízilabda-válogatott csapatkapitánya mondja az esküt, s az ugyancsak ötkarikás győztes kenus Kolonics György tartja majd a zászlót a Nemzeti Színházban. Augusztus 13-án, az olimpiai stadionbeli ünnepélyes megnyitón a negyedszer résztvevő Kovács Antal cselgáncsozó aranyérmes emeli majd magasra a zászlót a felvonuló csapat élén.