Kanada-Szlovákia a hoki-vb elődöntőjében

MTI
2004.05.07. 12:40
Szlovákia bejutott az elődöntőbe a csehországi jégkorong-világbajnokságon, miután legyőzte Svájcot.

Némi meglepetésre az esélytelenebbnek tartott svájciak szereztek vezetést, és előnyüket egészen a második harmad közepéig tartani tudták. Ekkor Strbak egyenlített, majd néhány perccel később fordítottak a szlovákok: egy kapu előtti kavarodást követően az Ottawa Senators All-Star-válogatott védője, Chara lőtt a gólvonalon túlra. A bírók csak hosszas tanakodás - és videóelemzés - után adták meg a találatot, mivel úgy tűnt, hogy egy csatár akadályozta a menteni igyekvő Gerber kapust.

A harmadik játékrészben Demitra emberelőnyös góljával a szlovákok végleg eldöntötték a találkozó és a továbbjutás sorsát, az elődöntőben Kanadával találkoznak.

Az már korábban eldőlt, hogy az elődöntő egyik résztvevője a címvédő Kanada lesz, miután a hosszabbításban ütött góllal legyőzte Finnországot.

A két hete még Budapesten készülő gárda kétgólos hátrányból állt fel, és egyetlen percig sem vezetett a mérkőzésen. A győztes gólt a magyar fővárosban duplázó, a tavalyi All Star-gála legjobbjának választott Dany Heatley szerezte a hirtelen halál 6. percében.

Negyeddöntő:
Szlovákia-Svájc 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Kanada-Finnország 5-4 (0-2, 3-1, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
Szerdán játszották: Svédország-Lettország 4-1, Egyesült Államok-Csehország 3-2, büntetőkkel

A további program:
szombat, elődöntők: Szlovákia-Kanada 16:15 ó, Egyesült Államok-Svédország 20:15 ó
vasárnap, a 3. helyért 16:15 ó
döntő 20:15 ó