Klicsko Golota ellen védheti meg világbajnoki címét

MTI
2004.05.28. 11:31
Az HBO és Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnokának menedzsmentje a lengyel Andrzej Golotát szemelte ki az ukrán klasszis következő ellenfelének.
A szorito.hu internetes szaklap információja szerint az összecsapás létrejötte attól függ, hogy az áprilisi Chris Byrd-Golota mérkőzésnek lesz-e visszavágója. A Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki címéért egy hónapja rendezett találkozó erősen vitatható körülmények között döntetlenre végződött, így Byrd megtarthatta övét, annak ellenére, hogy az általános vélemények szerint a lengyel kihívó jobb volt riválisánál.
Klicsko stábja számára ugyanakkor biztató lehet, hogy az IBF hivatalos közleményében Jamaal McCline-t jelölte meg Byrd következő kihívójának.
Az HBO azért szeretné tető alá hozni a Klicsko-Golota csatát, mert a lengyel Byrd elleni meccse is nagy nézettséget produkált, amit ez a találkozó valószínűleg túlszárnyalna.
Vitalij Klicsko április 24-én a Los Angeles-i Staples Centerben szerezte meg a WBC világbajnoki övét, miután legyőzte a dél-afrikai Corrie Sanderst.