Cipollini indul a Tour de France-on

MTI
2004.06.05. 19:21
Ott lesz a Tour de France kerékpáros viadal július 3-i rajtjánál a 2002-es mezőnyversenyben világbajnok olasz Mario Cipollini.

"Elindulok az idei versenyen, még ha nem is vagyok a legjobb formában. Remélem, hogy a csapatom megfelelő támogatást tud majd nyújtani" - mondta a toszkánai Viareggióban tartott szombati sajtótájékoztatóján.

A Domina Vacanze 37 éves kerekesének indulása korábban azért volt kétséges, mert együttese csak a másodosztályba kapott besorolást, márpedig a világ legismertebb versenyén elsősorban kiemelt klubok szerepelnek. A csapat februárban végül is meghívót kapott, így megnyílt az út Cipollini előtt is. Májusban azonban, a Giro d,Italia negyedik szakaszán nagyot bukott miután összeakadt az őt felvezetni igyekvő csapattársával, s megint kérdésessé vált a Tour-on való részvétele. Szombati bejelentésével viszont pont került az ügy végére.

Cipollini egyébként az év elején megígérte, ha csapata meghívót kap a franciaországi viadalra, igyekszik végigtekerni a több mint 3000 km-es távot. Erre korábban nem került sor, a sprintbefutóval véget érő első szakaszok után, valamelyik hegyi etapon ugyanis mindig feladta a versenyt.