Ágnes
-11 °C
-4 °C

Már 'majdnem minden kész' Athénban

MTI
2004.06.15. 16:29
Ötvenkilenc nappal a megnyitó előtt Athén szinte készen áll a XXVIII. nyári olimpia lebonyolítására. "Már majdnem minden kész, a versenyhelyszínek elkészültek" - mondta a szervezőbizottság (ATHOC) egyik képviselője a dpa német hírügynökség érdeklődésére. A múlt héten a házigazdák sikeresen rendeztek tesztversenyeket az Olimpiai Stadionban, a vizes sportágak küzdelmeinek otthont adó uszodában, valamint a pályakerékpáros arénában.

Mostantól azon fáradozunk, hogy befejezzük az egyes helyszínek infrastrukturális fejlesztéseit. Emellett rengeteg hulladékot is el kell távolítanunk - adott helyzetjelentést az ATHOC munkatársa.

A görög főváros déli kerületeinek lakói kedden megcsodálhatták az új villamos próbaútját, a klimatizált vagonokkal közlekedő jármű tesztelését sikeresnek minősítették a szakemberek. Az új vonal július 10-től "kel életre", és Athén központja, valamint az ötkarikás játékok kajakszlalom, kosárlabda, baseball, softball, tekvondó, kézilabda és strandröplabda versenyeinek helyszínei között szállítja majd az utasokat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.