Már 'majdnem minden kész' Athénban

MTI
2004.06.15. 16:29
Ötvenkilenc nappal a megnyitó előtt Athén szinte készen áll a XXVIII. nyári olimpia lebonyolítására. "Már majdnem minden kész, a versenyhelyszínek elkészültek" - mondta a szervezőbizottság (ATHOC) egyik képviselője a dpa német hírügynökség érdeklődésére. A múlt héten a házigazdák sikeresen rendeztek tesztversenyeket az Olimpiai Stadionban, a vizes sportágak küzdelmeinek otthont adó uszodában, valamint a pályakerékpáros arénában.

Mostantól azon fáradozunk, hogy befejezzük az egyes helyszínek infrastrukturális fejlesztéseit. Emellett rengeteg hulladékot is el kell távolítanunk - adott helyzetjelentést az ATHOC munkatársa.

A görög főváros déli kerületeinek lakói kedden megcsodálhatták az új villamos próbaútját, a klimatizált vagonokkal közlekedő jármű tesztelését sikeresnek minősítették a szakemberek. Az új vonal július 10-től "kel életre", és Athén központja, valamint az ötkarikás játékok kajakszlalom, kosárlabda, baseball, softball, tekvondó, kézilabda és strandröplabda versenyeinek helyszínei között szállítja majd az utasokat.