A világbajnok pólós, Madaras Olaszországba igazolt

MTI
2004.06.18. 15:15
Véglegesen eldőlt, hogy Madaras Norbert, a Vasas-Plaket-Euroleasing 24 éves világbajnok vízilabdázója az olasz Pro Recco együttesében folytatja pályafutását.

A válogatott kerettag Madaras az MTI-nek elmondta, hogy kétéves szerződést kötött, de egy esztendő elteltével felbonthatja a megállapodást és átigazolhat bármely, Olaszországon kívüli klubhoz. Erre nem valószínű, hogy sor kerül, hiszen a genovai csapat a világ egyik legjobb együttese, és Madaras szerződése világklasszisoknak "kijáró" kondíciókat tartalmaz.

A balkezes játékos a Genovából most hazatérő Benedek Tibort "váltja" a Pro Reccónál, amely további sztárigazolásokat is bejelentett: Alessandro Calcaterra és Roberto Mannai szintén a genovai gárdát erősíti a következő szezonban, a szerb klasszis Dejan Savic pedig szerződést hosszabbított. A klub a legutóbbi európai Szuper Kupa győztese, 19-szeres olasz bajnok, a bajnokcsapatok európai küzdelemsorozatát háromszor nyerte meg.

Madaras Norbert az Olaszország ellen vb-döntőn szerzett három góljával jelentős érdemeket szerzett a magyar válogatott végső győzelmében.

Az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: szakmai fejlődése szempontjából kötelező volt a váltás, mégis nehezen szánta rá magát, mert a piros-kékeknél pályafutása fontos időszakát töltötte, jól érezte magát, s a honi vízilabdacsapatok legnépesebb közönségének egyik kedvence volt.

A Vasas idén bajnoki ezüstérmet szerzett együtteséből Madaras a harmadik játékos, aki Olaszországba szerződik, Kásás Tamás a Savona, Varga Tamás pedig a Festival Nervi játékosa lesz.