Lemondott a férfi röplabda-válogatott edzője

MTI
2004.06.24. 17:10
Lemondott posztjáról Demeter György, a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember azzal indokolta távozását, hogy nem tudja összeegyeztetni itthoni és törökországi munkáját.
A 47 éves tréner a nemzeti együttes mellett már az elmúlt évben is irányította az Erdemirspor csapatának szakmai munkáját, s a klub - miután az együttes bajnoki címet szerzett - újabb egy esztendőre szóló megállapodást kötött vele.
- Úgy érzem, hogy a szövetségi kapitányság teljes embert kíván, így nem tartottam volna tisztességesnek, ha a jövőben is csak a felkészülési időszakot töltöm a játékosokkal - mondta az MTI-nek Demeter.
A szakember hozzátette: az olimpiai selejtezőkön ezzel kapcsolatban rossz tapasztalatai voltak, s úgy látja, most kialakulóban van egy jó magyar válogatott, amelynek élére olyan edző kell, aki százszázalékig erre a feladatra összpontosít.
Demeter György szinte napra pontosan három évig volt az együttes szövetségi kapitánya, a válogatottat ő irányította a 2001-es Európa-bajnokságon. A felek megállapodtak abban, hogy - törökországi szerződése lejárta után - a szakember ismét szerepet vállal majd valamilyen területen a szövetségben (MRSZ).
Az MRSZ várhatóan a jövő héten dönt a távozó kapitány utódjának személyéről.