Kapros a döntő szettben kapott ki a második kiemelttől

MTI
2004.06.25. 09:20
Kapros Anikó három játszmában, óriási küzdelemben vereséget szenvedett az idei Roland Garroson győztes Anansztaszja Miszkinától az angol nyílt teniszbajnokság második fordulójában, így egyesben már nincs magyar játékos versenyben Wimbledonban.

Az első, 37 perces játszmában Kapros és orosz ellenfele szinte egymás hibáiból éltek, az volt a kérdés, melyikük képes először megnyerni a saját adogatását. Elsőként Miszkina "tért magához", 5:3-ra elhúzott, de a magyar játékos nem adta fel, és sorozatban négy játékot nyerve szettelőnyhöz jutott. A folytatásban (29 perc) a második helyen rangsorolt Miszkina nagyon magabiztos játékkal egyenlített ki. Az utolsó felvonásban (42 perc) Kapros 2:0-ra elhúzott, majd a moszkvai teniszező nyert egymás után négy gémet. A magyar játékos, aki végig egyenrangú ellenfél volt, szépített, akár ki is egyenlíthetett volna, de a döntő helyzetekben "megremegett a keze" és nem tudott élni a lehetőségeivel.

Kiesett a női torna harmadik kiemeltje, az amerikai Venus Williams, akit a horvát Karolina Sprem búcsúztatott két nagyon szoros szettben. A második fordulóban búcsúzott a sportág nagyasszonya, Martina Navratilova is: a 47 éves legenda, aki tíz év után indult el újra egyesben Wimbledonban, az argentin Gisela Dulkótól kapott ki.