Doppinggyanúban egy újabb amerikai atléta

MTI
2004.07.15. 12:16
Amerikai lapértesülések szerint fennakadt egy doppingvizsgálaton Torri Edwards, a párizsi atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutóbajnoka.

A Chicago Tribune - egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva - állítja, hogy a sacramentói olimpiai válogatón második helyen végzett sprinter egy idei európai viadalon adott mintájában a niketamid nevű stimulánst mutatták ki.

A Tribune mellett a New York Times és a The Washington Post is hasonló cikket közölt a 100 m vb-aranyát éppen honfitársa, Kelli White doppingügye miatt megkaparintó Edwardsról.

Az értesülést egyik újságnak sem erősítették meg hivatalosan: nem kívánt nyilatkozni Edwards edzője, John Smith, menedzsere, Emanuel Hudson, de az Egyesült Államok Doppingellene Ügynöksége (USADA) és a nemzetközi szövetség (IAAF) sem volt hajlandó kommentálni az esetet.

Ez az ügy mindenesetre nagyon rosszul jön a sportág amerikai vezetőinek, hiszen a tavaly kirobbant, s közel egy éve tartó THG-botrányban Kelli White mellett több más sztárjuk is érintett, így többek között a férfi 100 m világcsúcstartója Tim Montgomery, az 1500 m fedettpályás rekordere Regina Jacobs, és a 400 m olimpiai ezüstérmese, Alvin Harrison is.