Ágnes
-11 °C
-4 °C

Zonta váltja da Mattát a Toyotánál a Magyar Nagydíjon

MTI
2004.08.05. 14:23
A jövő hét végén sorra kerülő Magyar Nagydíjon a brazil Ricardo Zonta, az eddigi tesztpilóta váltja honfitársát, Christiano da Mattát a Forma-1-es Toyota csapatnál.

"Az elmúlt hetekben meggyőző teljesítmény nyújtott, ezért úgy gondoljuk, hogy lehetőséget adunk neki a bizonyításra az idény hátra lévő futamaira" - indokolta a döntést a csapatfőnök Tomita Cutomu.

Zonta a 2001-es Német Nagydíj után indulhat újra Forma-1-es versenyen. Korábban a BAR csapattal két idényt "húzott le", a másodikban három pontot szerzett. A Toyotánál tavaly óta tevékenykedik tesztpilótaként. Előtérbe kerüléséhez jó teljesítményén túl arra is szükség volt, hogy da Matta és a csapatvezetés viszonya megromoljon. A pilóta az istállót, utóbbi a versenyzőt okolta az eredménytelen szereplésért.

A Toyotát tehát Zonta és a francia Olivier Panis képviseli a következő futamokon, további sorsuk azonban kérdéses. Az ugyanis már eldőlt, hogy 2005-től Ralf Schumacher lesz csapat egyik pilótája, s komoly tárgyalások folynak Jarno Trullival is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!