Zonta váltja da Mattát a Toyotánál a Magyar Nagydíjon

MTI
2004.08.05. 14:23
A jövő hét végén sorra kerülő Magyar Nagydíjon a brazil Ricardo Zonta, az eddigi tesztpilóta váltja honfitársát, Christiano da Mattát a Forma-1-es Toyota csapatnál.

"Az elmúlt hetekben meggyőző teljesítmény nyújtott, ezért úgy gondoljuk, hogy lehetőséget adunk neki a bizonyításra az idény hátra lévő futamaira" - indokolta a döntést a csapatfőnök Tomita Cutomu.

Zonta a 2001-es Német Nagydíj után indulhat újra Forma-1-es versenyen. Korábban a BAR csapattal két idényt "húzott le", a másodikban három pontot szerzett. A Toyotánál tavaly óta tevékenykedik tesztpilótaként. Előtérbe kerüléséhez jó teljesítményén túl arra is szükség volt, hogy da Matta és a csapatvezetés viszonya megromoljon. A pilóta az istállót, utóbbi a versenyzőt okolta az eredménytelen szereplésért.

A Toyotát tehát Zonta és a francia Olivier Panis képviseli a következő futamokon, további sorsuk azonban kérdéses. Az ugyanis már eldőlt, hogy 2005-től Ralf Schumacher lesz csapat egyik pilótája, s komoly tárgyalások folynak Jarno Trullival is.