Csollány a NOB sportolói bizottságának tagja lehet

MTI
2004.08.11. 17:25
Az athéni olimpia résztvevői csütörtöktől szavazhatnak azokra - köztük Csollány Szilveszterre -, akik jelentkeztek tagnak a NOB sportolói bizottságába. A négy helyre 32-en pályáznak.

A kandidálók között több világnagyság akad, mint például a spanyol vízilabdás, Manuel Estiarte vagy a cseh gerelyhajító, Jan Zelezny.

Magyar részről Csollány Szilveszter, Sydney aranyérmese, a gyűrűkirály pályázik. Egyelőre csak lobbizik, elsősorban a tornászok körében próbálja voksainak számát gyarapítani.

"Óriási megtiszteltetést jelentett, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság választása rám esett, s engem jelölt" - mondta a népszerű Szilas. - "Tudom, hogy sok a nagy ellenfél, ráadásul nem is közvetlenül rajtam, az én teljesítményemen múlik az esetleges siker, mint versenyző koromban."

Atlantában (1996) Szabó Bence, Sydneyben Kiss Balázs (2000) volt a magyar jelölt. Akkoriban egyiküket sem választották be bizottságba, s különösen kínos volt, hogy Kiss még annyi szavazatot sem kapott, ahány magyar sportoló indult. A szerda reggeli csapatvezetői értekezleten Molnár Zoltán éppen ezért felhívta a figyelmet arra, hogy minden benevezett magyar sportoló érezze erkölcsi kötelességének a voksolást, és támogassa Csollányt.