Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Két évre tiltották el Edwardsot

MTI
2004.08.11. 19:33
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) kétéves eltiltással sújtotta a női 100 m-es síkfutás világbajnokát, Torri Edwardsot, aki egy áprilisi doppingellenőrzésen akadt fenn a niketamid nevű szerrel.

Az USADA ítélete szerint Edwards büntetése ez év július 18-án lépett életbe, így minden azóta elért eredményét törölni kell.

A vb-aranyat éppen honfitársa, Kelli White doppingolása miatt megszerző Edwards már jelezte, hogy mindenképpen a lausanne-i székhelyű, ám az ötkarikás játékok alatt Athénban is "ügyeletet tartó" Sportdöntőbírósághoz fordul, mert ártatlannak vallja magát.

A serkentőszer a 27 éves vágtázó szerint erőnléti edzője hibájából, egy gyümölcscukor készítmény útján került a szervezetéve. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) ugyanakkor szombaton cáfolhatatlan bizonyítékokra hivatkozva javasolta a versenyző kétéves eltiltását az USADA-nak.

A kiváló futónő így valószínűleg nem indulhat a pénteken kezdődő athéni olimpián, s helyette 100 méteren Gail Devers, 200-on pedig LaShauntea Moore áll rajthoz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!