Mégsem gyújthatná meg a lángot a görög atléta

MTI
2004.08.12. 23:15
Kérdésessé vált az indulása az athéni olimpián Kosztasz Kenterisznek, a görögök 200 m-en címvédő sprinterének, a helyi média értesülései szerint ugyanis nem jelent meg egy doppingteszten, s ezért akár el is tilthatják.

Jorgosz Orfanosz sportminiszter ugyanakkor kijelentette: nem tud ilyen jellegű problémáról az atlétával és a sajtó által szintén hírbe hozott, 100-on Sydneyben ezüstérmes Ekaterini Tanuval kapcsolatban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékese nem kommentálta az értesülést, amely több görög tv-csatornán is elhangzott. Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára a dpa német hírügynökség érdeklődésére annyit mondott: "Nem tudom megerősíteni a hírt, egyelőre fogalmam sincs, hogy igaz-e."

A görög együttes szóvivője megerősítette, hogy az atléta és Tanu egyformán lekéste a vizsgálatot, mert a vezetők engedélyezték számukra, hogy csütörtök este elhagyják az olimpiai falut. "Úgy tűnik, Kenterisz nem jelent meg, ez nagy ostobaság volt. Ha így történt, megérdemli, hogy kizárják" - mondta a Reuters hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő ötkarikás tisztségviselő.

A görög csapat állítása szerint írásban kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy adjon több időt a két sportolónak a teszt elvégzése előtt.

A helyi média néhány napja hírül adta, hogy Kenterisz lesz az, aki meggyújtja majd a lángot az Olimpiai stadionban a péntek esti megnyitón, a szervezők azonban ezt nem erősítették meg.