Új motort kapott a Minardi

MTI
2004.08.31. 20:05
A 2005-ös idényben friss fejlesztésű, új motort kap a Forma-1-es Minardi versenyautó. A faenzai istállót jövőre is a Cosworth Racing látja el hajtóművel, ám ezúttal a TJ-jelű V10-es erőforrással szerelik fel, ugyanazzal, amellyel a Jaguar versenyez majd a következő esztendőben.

"Nagyon örülök, hogy létrejött a szerződés, mert ezzel a motorral már bátran felvehetjük a versenyt a riválisainkkal" - mondta Paul Stoddart csapattulajdonos.

A Minardi az idén is Cosworth-hajtóművel indult a világbajnokságon, de azt régebben fejlesztették ki, ezért már "leharcoltnak" számított az autósport elitkategóriájában.

"Ez már a második örömteli esemény számomra az utóbbi napokban" - mondta az MTI érdeklődésére Baumgartner Zsolt, az istálló magyar pilótája. "A vasárnapi Belga Nagydíjon, még a sajnálatos baleset előtt sikerült megelőznöm a Jordan egyik pilótáját, a német Nick Heidfeldet, most pedig itt van az új motorról szóló megállapodás. Már alig várom, hogy kipróbálhassam. Most Olaszországban vagyok, itt fogok tesztelni, de sajnos még nem az új hajtóművel."

A hírügynökségi jelentések emlékeztetnek arra, hogy a Minardi idei egyetlen pontját Baumgartner szerezte, aki a nyolcadik helyen végzett az Egyesült Államok Nagydíján, Indianapolisban.