Négyszázezer dollárba került a Bryant-per

MTI
2004.09.15. 15:37
Közel 400 ezer dollárba került az a per, melynek végén - szeptemberben - ejtették a nemi erőszak vádját Kobe Bryanttel, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers sztárjával szemben.

A háromszoros NBA-bajnok ellen tavaly június 30-án indult eljárás. A feljelentő szerint eleinte csak egy csókról volt szó a Lodge and Spa luxushotelben, ám a továbbiakban Bryant közösülésre kényszerítette őt. A Lakers nős csillaga beismerte az aktust, ám szerinte az a szobalány beleegyezésével történt.

Az ügyészség többek között 75 ezer dollárt költött a szakértők beidézésére, illetve utaztatására, 78 ezret a nyomozók bérezésére, 35 ezret a televíziós közvetítésekre, 76 ezret pedig Krista Flanagan szóvivő díjazására.

A Colorado állambeli Eagle városában augusztus 27-én kezdődött tárgyalás bírája azután hozta meg döntését másfél hónapja, hogy a Bryantet feljelentő 20 éves nő nem volt hajlandó vallomást tenni. Az ügyész, aki maga kérte a vád ejtését, az állítólagos áldozatot az elmúlt 14 hónapban ért sorozatos inzultusokkal magyarázta a történteket, jelezve, hogy az egyedülálló lány így nem tudja továbbvinni az ügyet.

Bryant ezzel fellégezhetett, hiszen bűnössége esetén akár négyéves börtönbüntetést és 300-750 ezer dolláros pénzbírságot is kiszabhatott volna rá a bíróság. Igaz, a hölgy a kártérítési perét nem vonta vissza, így a kosaras még számíthat néhány "jelenésre" a bíróság előtt.