Örökre eltiltottak három indiai súlyemelőt és egy edzőt

MTI
2004.09.30. 16:00
Az athéni olimpiáról doppingolás miatt kizárt két indiai súlyemelő mellett egy harmadikat is örökre eltiltott az Indiai Olimpiai Bizottság, mi több, edzőjüket is élete végéig száműzte a sportágból. Az érintettek fellebbeznek a határozat ellen.

Az Indiai Olimpiai Bizottság elnöke, Suresh Kalmadi bejelentése szerint az ötkarikás játékokon rajtavesztett Pratima Kumarihoz és Sanamacha Chanuhoz hasonlóan az áprilisi Ázsiai Játékokon pozitív mintát szolgáltató Sunaina Sunaina sem léphet többé versenypódiumra súlyemelőként. Közölte továbbá, hogy - mint az esetekért közvetlenül felelős - az érintettek nemzeti válogatottnál ténykedő edzője, Pal Singh Sandhu is életre szóló eltiltást kapott.

A versenyzők felkészítésében ugyancsak részt vállalt fehérorosz vendégtréner, a versenyzőként olimpiai bajnoki címig jutott Leonyid Taranyenko - Kalmadi megfogalmazása szerint a "főbűnös" - "feketelistára került, már jeleztük is a nemzetközi szövetségnek, hogy az ő megbüntetéséhez is ragaszkodunk. Mi eljárni nem tudtunk ellene, mivel váratlanul összecsomagolt és hazamenekült Indiából."