Csütörtöktől rövidpályás úszó-vb magyarok nélkül

MTI
2004.10.06. 13:52
Csütörtöktől hétfőig rendezik meg az egyesült államokbeli Indianapolisban az úszók 2004-es rövidpályás világbajnokságát, amelynek nincs magyar résztvevője. A hazai szövetség sportszakmai és anyagi megfontolásokból nem küldött versenyzőt a tengerentúli vb-re, és alig pár héttel az athéni olimpia után jó néhány ország cselekedett hasonlóképpen. Volt ahol úgy döntöttek, a klasszisok utáni legjobbakat indítják a 25 méteres uszodában lebonyolított versenyre.

Maga a helyszín felettébb érdekes, hiszen nem állandó "vizesblokkban" kapott helyet a világbajnokság, hanem egy alkalmi építményben: jelesül a Conseco Fieldhouse nevű modern sportarénában - az NBA-ben, az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Indiana Pacers pályáján - kialakított rövidpályás medencében, amelyet alig két hét alatt hoztak szó szerint is tető alá a vendéglátók.

A 17 és fél ezer nézőt befogadni képes csarnokban az öt nap alatt a 40 versenyszámban több mint 100 országból mintegy hatszáz úszó vetélkedik a szervezők reményei szerint, akik a vendégklasszisok egy részének hiányát saját kiválóságokkal igyekeznek "ellensúlyozni": így rajthoz áll legnagyobb sztárjuk, az athéni ötkarikás játékokon hat aranyéremig jutó szuperúszó, Michael Phelps is.