Megkéseltek egy görög sportújságírót

Index, MTI
2004.10.19. 14:31
Egyelőre ismeretlen elkövetők megverték, majd megkéselték az Eleftherotypia című görög napilap sportrovatának vezetőjét.

Az 55 éves Filipposz Szirigoszt Athén Kallithéa nevű városrészében egy rádióműsor felvételét követően érte a támadás. Három férfi vasrudakkal esett neki az újságírónak, akit utána késsel több helyen is megsebesítettek. Az eset után súlyos has- és fejsérülésekkel szállítottak kórházba, de állapota stabil.

Teodor Russzopulosz kormányszóvivő elítélte a média képviselői ellen irányuló támadásokat, mert mint mondta, ezek alkotmányban rögzített jogok, a sajtó- és a szólásszabadság érvényesülését veszélyeztetik.

"A múltban politikai gyilkosságok történtek, mostanában pedig a labdarúgás kapcsán kerül sor támadásokra" - utalt Szerafim Fintanidisz, az Eleftherotypia lapigazgatója arra, hogy a megvert újságíró a görög futball visszásságait feltáró riportjairól, illetve az olimpián doppingbotránya keveredett görög sprinterekről írt cikkeivel vált ismertté.

"Annak ellenére, hogy megnyertük az Eb-t, és sikeres olimpiát rendeztünk, egyre rosszabb irányba tartunk" - tette hozzá Fintanidisz, aki biztos benne, hogy kollégája gyilkossági kísérlet áldozata lett.