Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Halálos áldozata is van a bostoni baseballosok ünneplésének

MTI
2004.10.22. 09:53
Halálos áldozata is van annak a bostoni örömünnepnek, melyet a helyi baseball-csapat, a Red Sox szurkolói tartottak a városban a New York Yankees elleni diadal után.

Victoria Snelgrove, egy 21 éves egyetemista vesztette életét abban a randalírozásban, melyet az együttes drukkerei okoztak a történelmi siker után. A tragédia okait még vizsgálják a rendőrök. A Boston Red Sox a New York Yankees elleni párharcban a liga (MLB) fennállása során elsőként jutott úgy tovább 4-3-as összesítéssel, hogy riválisa már 3-0-ra vezetett ellene.

A tengerentúli négy nagy bajnokság (amerikaifutball, baseball, kosárlabda, jégkorong) történetében eddig csak a hokiban fordult elő 0-3-ról való fordítás: 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben pedig a New York Islanders nem ismert lehetetlent.

A Red Sox-szurkolók helyi idő szerint csütörtök éjjel a belvárosban ünnepelték meg kedvenceik sikerét, melynek során néhány tucat fiatal botrányt okozott. A huligánok autókon ugráltak, szemeteskukákat gyújtottak fel, és kirakatokat törtek be, végül a rohamrendőrség fékezte meg őket. Hat személyt őrizetbe vettek, míg a szerencsétlenül járt lány mellett többen is megsérültek.

A Boston a St. Louis Cardinals-szel találkozik az MLB nagydöntőjében. A négy nyert összecsapásig tartó párharc első felvonását szombaton játsszák Bostonban, ahol a mérkőzés napján - az esetleges újabb rendbontások elkerülése miatt - alkoholtilalom lép érvénybe.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!