Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Schumacher is segít a német futballválogatott felkészítésében

MTI
2004.10.26. 16:54
Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok és Reinhold Messner hegymászólegenda is segít a német labdarúgó-válogatottnak a 2006-os, hazai rendezésű vb-re való felkészülésben.

"Természetesen az aranyérem a célunk, és ha valaki, hát Michael jól tudja, hogy miként lesz az emberből világbajnok. Reinhold pedig egyedüliként leküzdötte az összes 8000 méter feletti csúcsot, tehát ő is nagyban hozzájárulhat a játékosok jellemfejlődéséhez" - mondta Oliver Bierhoff, a nemzeti együttes menedzsere.

Az 1996-os Európa-bajnok hozzátette, hogy a Ferrari klasszisa, illetve a 60 éves dél-tiroli alpinista meghívott referensként előadásokat tart majd a Nationalelf edzőtáborában.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány ráadásul egy pszichológust is szerződtetne, akinek feladata a koncentrációs készség javítása mellett a stresszhelyzetek és az elvárások okozta nyomás feloldása lesz.

"Ha egy vezéregyéniség például lehajtott fejjel ballag középkezdéshez egy kapott gól után, az láncreakciót indít el, és aláássa a csapat küzdőszellemét" - magyarázta a világbajnok szakvezető.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.