Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A NOB-elnök elégedett a pekingi előkészületekkel

MTI
2004.11.01. 18:51
Elégedettségének adott hangot Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, miután személyesen is meggyőződött a 2008-as pekingi ötkarikás játékok előkészületeiről. A kínai főváros éppen félúton jár a szervezésben: 2001 nyarán nyerte el a rendezés jogát, és kevesebb mint négy év múlva lesz a következő nyári olimpia.

"Ez egy kritikus időszak. Most lehet látni, a tervekből miként lesz valóság, és hogy haladnak a munkálatok. Kínai barátaink mindent megtesznek, hogy sikeres játékoknak adjanak otthont" - mondta Rogge, arról azonban nem közölt részleteket, mi hangzott el Hu Csin-tao államfővel folytatott megbeszélésén.

A NOB-elnök hozzátette: csak azért aggódott, hogy a nagyszabású beruházások miatt a szervezők ki ne fussanak a költségvetésből, de a múlt héten ígéretet kapott, hogy a létesítményekre eredetileg szánt 3,2 milliárd dollár helyett 2 milliárdba kerülnek az építkezések. A fontosabb helyszínek a tervek szerint legkésőbb 2007-re elkészülnek, és már abban az évben lehet tesztversenyeket rendezni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.