Végleges van Almsick visszavonulása

MTI
2004.11.08. 10:14
Véglegesnek tűnik Franziska van Almsick visszavonulása, bár korábban szóba került, hogy a 200 méteres gyorsúszás német világcsúcstartója esetleg az olimpia után még néhány versenyen rajthoz áll.

"Nem fog többet úszni" - jelentette ki Ralf Beckmann, a német szövetség sportigazgatója. - "Beszéltem vele, és arra a következtetésre jutottunk, hogy végleg befejezi. Eredetileg szó volt róla, hogy Athén után még egy-egy Világkupa-viadalon rajtkőre áll, de ehhez nincs megfelelő formában."

A kézilabdázó Stefan Kretzschmar 26 éves barátnője az év végén egy úszóakadámiát szeretne alapítani, ahol gyerekekkel foglalkozna.

Van Almsick pályafutása fantasztikusan kezdődött, hiszen az 1992-es barcelonai olimpián 14 évesen két-két ezüst- és bronzérmet nyert, majd egy évvel később hat aranyérmével a sheffieldi Európa-bajnokság hőse lett. Az 1996-os atlantai játékokon újra második lett 200 m gyorson, a 2002-es Eb-n pedig öt első helyet gyűjtött be, ráadásul 200 m gyorson (1:56.64 p) és a 4x100 m gyorsváltó tagjaként világcsúcsot ért el. Pályafutását azonban a sérülések - és mint kiderült, anorexiája - miatt nagy hullámvölgyek jellemezték, az athéni olimpián is csak váltóban állhatott dobogóra.