Súlyos szolnoki vereség a női kosárlabda Euroligában

MTI
2004.11.17. 18:37
A Szolnoki MÁV-Coop SE női kosárlabdacsapata sima vereséget szenvedett az oroszországi Szamarában, az Euroliga 3. fordulójában.

A kétszeres klub-világbajnok az első pillanattól fogva nyomasztó fölényben játszott, az Eb-aranyérmes orosz válogatottból a Pécsett is megfordult Sztyepanova, Korsztin és Scsegoljeva is pályára lépett, kiegészülve a címvédő Valenciennes-től érkezett francia Lawsonnal. A kétszer is a kontinens legjobbjává választott belga Wauters sérülés miatt hiányzott.

A hétvégén a litván Marcauskaitétól megvált - ezzel centerposzton meggyengült - szolnokiak nem tudták tartani a hazaiak által diktált iramot, így a félidőre már 20 pontos hátrányba kerültek.

Fordulás után sem változott a játék képe, Tapodi Péter együttese nem volt egy súlycsoportban a mesés költségvetésű, sztárokkal teletűzdelt Szamarával, amely így fölényes győzelmet aratott.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Tisza-partiaknál ismeretlen okból heten is gyomorpanaszokkal küszködtek, így a 40 perc során többször is el kellet hagyniuk a játékteret.

Eredmény, C-csoport:
SGAU Szamara (orosz) - Szolnoki MÁV-Coop SE 82-44