Lemondott a súlyemelők társelnöke

MTI
2004.11.30. 18:52
Kedden lemondott posztjáról Elek István, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) társelnöke.

A sportvezető, aki egyben a Magyar Köztársaság monacói tiszteletbeli konzulja Dolovai Tamás elnöknek, és az MTI-hez is eljuttatott levelében kifejti, nem ért egyet az MSSZ éppen egy hete hozott döntésével, amely szerint elnökség nem támogatja Aján Tamás, a nemzetközi szövetség (IWF) elnökének újraválasztását.

A társelnök etikátlannak és megalapozatlannak tartja a testület állásfoglalását és az ehhez kapcsolódó döntését. Értetlenül áll az előtt, hogy a szövetség miért nem kívánja megtartani a komoly nemzetközi diplomáciai munkát és anyagi befektetést igénylő tisztséget, amelyet így más nemzet képviselője fog betölteni.

Elek István szerint "mérhetetlen szűklátókörűségre utal" az, ahogyan Dolovai Tamás kezeli a kérdést, miután nem veszi figyelembe, hogy az IWF elnöki címének Magyarországra nézve is komoly politikai és diplomáciai jelentősége van.

A tiszteletbeli konzul különösen elszomorítónak tartja, hogy ismét "magyar a magyarnak" vált ellenségévé, ugyanakkor lemondása mellett jelzi, hogy kezdeményezni kívánja az MSSZ múlt heti döntésének kivizsgálását.

Aján Tamás több mint négy évtizede tevékenykedik a súlyemelősportban, volt a magyar szövetség főtitkára is, majd 1976-ban a nemzetközi szövetség főtitkárának választották, 2000 decemberében pedig közfelkiáltással lett az IWF elnöke.