Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Lemondott a súlyemelők társelnöke

MTI
2004.11.30. 18:52
Kedden lemondott posztjáról Elek István, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) társelnöke.

A sportvezető, aki egyben a Magyar Köztársaság monacói tiszteletbeli konzulja Dolovai Tamás elnöknek, és az MTI-hez is eljuttatott levelében kifejti, nem ért egyet az MSSZ éppen egy hete hozott döntésével, amely szerint elnökség nem támogatja Aján Tamás, a nemzetközi szövetség (IWF) elnökének újraválasztását.

A társelnök etikátlannak és megalapozatlannak tartja a testület állásfoglalását és az ehhez kapcsolódó döntését. Értetlenül áll az előtt, hogy a szövetség miért nem kívánja megtartani a komoly nemzetközi diplomáciai munkát és anyagi befektetést igénylő tisztséget, amelyet így más nemzet képviselője fog betölteni.

Elek István szerint "mérhetetlen szűklátókörűségre utal" az, ahogyan Dolovai Tamás kezeli a kérdést, miután nem veszi figyelembe, hogy az IWF elnöki címének Magyarországra nézve is komoly politikai és diplomáciai jelentősége van.

A tiszteletbeli konzul különösen elszomorítónak tartja, hogy ismét "magyar a magyarnak" vált ellenségévé, ugyanakkor lemondása mellett jelzi, hogy kezdeményezni kívánja az MSSZ múlt heti döntésének kivizsgálását.

Aján Tamás több mint négy évtizede tevékenykedik a súlyemelősportban, volt a magyar szövetség főtitkára is, majd 1976-ban a nemzetközi szövetség főtitkárának választották, 2000 decemberében pedig közfelkiáltással lett az IWF elnöke.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!