Vilma
-7 °C
4 °C

Továbbra is szünetel az NHL

MTI
2004.12.15. 11:39
Az előzetes várakozásokkal ellentétben mégsem sikerült megegyezniük egymással az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosainak és a klubtulajdonosoknak a hónapok óta húzódó bérvitában, így egyre valószínűbb, hogy a teljes 2004/2005-ös szezon elmarad.

A felek hosszú idő után a múlt héten ültek először asztalhoz, s akkor úgy tűnt, hogy a hokisok szervezete által ajánlott 24 százalékos fizetéscsökkentés a csapatok képviselői számára is elfogadható lesz, ám végül mégsem mentek bele az alkuba.

"A fő probléma az, hogy a valóban komoly bércsökkentés csak rövid távú megoldást jelentene, ami nem oldaná meg végelegesen a liga anyagi problémáit" - nyilatkozott Gary Bettman, az NHL első számú vezetője.

A klubtulajdonosok a játékosok indítványának elutasítását követően benyújtották saját javaslatukat, amelyben tulajdonképpen eredeti elképzeléseiket, azaz a bérek maximalizálását indítványozzák. "Amennyiben ehhez ragaszkodnak, nem lesz megegyezés" - mondta Daniel Alfredsson, az Ottawa Senators csatára.

A felek most újabb tárgyalásokat terveznek, ám a megegyezésre alig van esély, így könnyen előfordulhat, hogy a nagy amerikai profi ligák (NHL, NBA, NFL, MLB) történetében először marad el egy teljes szezon bérviták miatt.

Az NHL-ben legutóbb az 1994/1995-ös idényben tudták nagyon nehezen "tető alá hozni" a kollektív szerződést, ám akkor január 11-én aláírták a megállapodást, így 48 mérkőzéses alapszakaszt rendeztek.

A sztrájk miatt eddig 414 alapszakasz-mérkőzést, valamint a február elején esedékes All Star-gálát törölték az eredetileg tervezett programból.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.