Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Schumacher és Birgit Fischer az év német sportolói

MTI
2004.12.20. 09:17
A hétszeres Forma-1-es világbajnokot, Michael Schumachert és a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer kajakozót választották vasárnap a 2004. év legjobb német sportolójának.

A Baden-badenban tartott gálán az athéni olimpián nagy meglepetésre győzelmet aratott női gyephoki válogatott lett az év német csapata.

A sportújságírók szavazatai alapján a 35 éves Schumacher, aki 1995-ben már kiérdemelte ezt a kitüntetést, 2460 pontjával René Sommerfeldt (1842 pont) sífutó Világkupa-győztest és a Tour de France kerékpáros körversenyen második helyezést elért Andres Klödent (1752 pont) előzte meg.

A nőknél a 42 éves Birgit Fischer, aki két gyermek édesanyja, és aki röviddel az athéni olimpia előtt jelentette be visszavonulását, kapta a legtöbb szavazatot. A sokszoros olimpiai bajnok 4282 pontot kapott, messze maga mögött hagyva a második helyezett Anni Friesinger (1298 pont) gyorskorcsolyázót. Judith Arndt, az országúti kerékpározás olimpiai ezüstérmese, világbajnok lett a harmadik helyezett.

A női gyephoki válogatott (3334 pont) az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes férfi kézilabda-válogatottat előzte meg. Németországban ötvennyolcadszor rendezték meg az év legjobb sportolóinak választását.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.