Natália
-3 °C
7 °C

Coulthard bízik új csapatában

MTI
2004.12.22. 16:25
David Coulthard nem akar jósolgatni, abban viszont biztos, hogy új alakulata, a Jaguar-Cosworth örökébe lépő Red Bull Racing a 2005-ös Forma-1-es világbajnokság egyik meglepetés csapata lesz.

"Jobbak leszünk, mint azt sokan várják. Szerintem sokakat megelőzünk majd" - mondta a 31 éves skót versenyző, aki kilenc év után hagyta el a McLaren-Mercedest.

Coulthard a jerezi tesztelésen kipróbálta a csapat idei, még Jaguar néven szerepelt autóját, az R5-öt. A jövő évi konstrukciót, az R6-ot 2005 elején próbálhatja ki.

"Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a csapatról, ráadásul sokat ígérnek a tervezett változtatások is" - jegyezte meg a szigetországi pilóta.

Coulthard az egyik legtapasztaltabb versenyző az autósport elitkategóriájában: 175 futamon indult és 13 győzelmet aratott. Legutóbb tavaly, Melbourne-ben intették le elsőként, idén a csalódást keltő tizedik lett a pontversenyben.

A Red Bull Racing másik pilótaülésére az osztrák Christian Klien és az olasz Vitantonio Liuzzi pályázik, döntés január elején várható.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!