Betörés közben lőtték meg a doppingoló játékost

MTI
2005.01.17. 13:17
Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba Barret Robbinst, az Oakland Raiders volt amerikaifutballistáját, akire egy rendőr lőtt rá betörés közben.

A gyanú szerint a profiliga (NFL) 2003-as Pro Bowl-, vagyis a legjobbakat felvonultató mérkőzésére beválasztott 31 éves klasszis egy ékszerboltnak, éjjeli szórakozóhelynek, valamint fitneszteremnek otthont adó épületbe hatolt be Miamiban. A járőrök kiérkezését követően őrizetbe vételekor verekedést provokált, és ekkor többször rálőttek, s eltalálták a felsőtestét.

Robbins már sokadszor került összetűzésbe a hatóságokkal, legutóbb egy hónapja volt letartóztatva, mert egy bárban bántalmazott egy biztonsági őrt.

A 2003-as Pro Bowl-összecsapásra ugyan meghívták, azonban közvetlenül a találkozó előtt eltűnt, és nem is lépett pályára. Kiderült, verekedésbe keveredett, és kórházba vitték.

Az Oakland tavaly júliusban bontott vele szerződést, mert két társával együtt az új doppingszerek közé tartozó tetrahidrogesztrinont (THG) találtak szervezetében, s emiatt három mérkőzésre szóló eltiltást kapott az NFL-től.