Nyert a Honvéd a vízilabda Euroligában

MTI
2005.01.23. 21:10
A férfi vízilabda Euroliga főtábláján, a legjobb 16 klubcsapat csoportmérkőzéseinek hamradik körében a Honvéd 12-8-ra nyert orosz riválisa, a Csehov ellen.

A legjobb nyolc közé jutást jelentő első vagy második hely megszerzésének esélyét megtartandó - a bresciai vereség és a pireuszi győzelem után - vasárnap este a Kőér utcai uszodában mindenképpen győznie kellett a magyar bajnok, Euroliga-címvédő Honvédnak az orosz válogatottakkal teletűzdelt Csehov ellen.

Az olimpiai bajnokokkal felálló hazai gárda ennek szellemében vágott neki a csatának, és bár 2-2-ig tartották a lépést az oroszok, utána viszont szebbnél szebb akciógólokkal elhúzott Kovács István csapata (5-2). Az emberelőnyös helyzetek kihasználásával ugyanakkor rendre adósak maradtak Benedek Tiborék, így az amúgy tetemes különbség két negyed után nem nőtt tovább (6-3). A harmadik játékrészben faragtak hátrányukból az oroszok, de a sokadik magyar fórt végre gólra váltotta a csapatkapitány Benedek (7-4), majd Kiss a kettes szorzó harmóniája jegyében alakította 8-4-re az állást. A harmadszor is eredményes Biros parádés ejtése után már nem maradt igazi izgalom a befejező hét percre sem.

Jegyzőkönyv: Domino-BHSE - Sturm Csehov 12-8 (5-2, 1-1, 3-1, 3-4)
a magyar góldobók: Biros 3, Bárány, Molnár, Kiss 2-2, Fodor, Szívós, Benedek 1-1