Sztárparádé lesz a Pannon GSM Kupán

MTI
2005.02.01. 14:51
Igazi sztárcsapattal, 14 NHL-essel és 13 világbajnokkal érkezik a február 11. és 13. közötti budapesti Pannon GSM Kupára a szlovák jégkorong-válogatott.

Talán legismertebb közülük Miroslav Satan, aki kétszer, 2000-ben és 2003-ban szerepelt a tengerentúli All Star-gálán, 1999-ben döntős volt a Buffalo Sabresszel, és 2002-ben vb-aranyérmes hazájával.

Rajta kívül Josef Stümpel, Vladimír Országh, Lubomir Visnovsky, Ladislav Nagy és Lubos Bartecko számít az NHL-ben is kimondottan jó játékosnak.

Satan, Stana, Strbak, Visnovsky, Smrek, Stümpel, Országh, Nagy, Bartecko, valamint Ladislav Cierny, Robert Petrovicky, Peter Pucher és Rastislav Pavlikovsky volt tagja a világbajnok együttesnek.

Egyértelmű, hogy ez a csapat sokkal erősebb, mint amelyik 2003. november 6-án Budapesten 4-2-re kikapott a hazai együttestől. Elmondható, hogy a hátvédek kőkemények, míg a csatárok - egy-két kivételtől eltekintve - hihetetlenül veszélyesek a kapura.

A Papp László Arénában sorra kerülő tornán résztvevő németek már másfél hete ismertették keretüket, azon két aktív NHL-es, az All Star-csatár, Marco Sturm és Jochen Hecht neve szerepel. A csapatban összesen öt hokisnak - Sturm és Hecht mellett Sascha Gocnak, Stefan Ustorfnak és Jan Bendának - van tengerentúli múltja.

A Pannon GSM Kupán érdekelt világ- és olimpiai bajnok, Világkupa-győztes kanadai válogatott a héten jelöli ki az utazókat.