Magyar bronzérem a kard Világkupán

MTI
2005.02.06. 17:33
A harmadik helyen végzett a magyar férfi kardválogatott a Dreher Kupáért kiírt gödöllői Világkupa-versenyen. A győzelmet az olasz csapat szerezte meg.

A 15 együttest felvonultató mezőnyben a Nemcsik Zsolt, Fodor Kende, Lengyel Balázs, Decsi Tamás összeállítású hazaiak a lengyelek ellen kezdtek, sikerrel, majd a legjobbjait nélkülöző orosz csapatot győzték le nagy csatában. Az elődöntőben viszont alulmaradtak a nagyon erős olaszokkal szemben.

Az ellenfél az utolsó, Nemcsik-Montano pár előtt már 40-31-re vezetett, a magyar vívó azonban szorossá tudta tenni a mérkőzést, 11-5-re verve az athéni fináléban éppen őt legyőző aktuális olimpiai bajnokot. A fehéroroszokkal vívott bronzcsata azután hazai sikert hozott.

A magyar csapat felemás teljesítményt nyújtott: Nemcsik és Fodor remekül szerepelt, Lengyel és Decsi azonban többnyire negatív mérleggel zárt. Ezzel együtt a harmadik hely sikerként könyvelhető el, mivel négy éve, azóta, hogy Gödöllőn csapat Világkupa váltotta fel a BEK-küzdelmeket a hazaiaknak nem sikerült dobogóra állniuk.

A mieink eredményei:
a 16 között:
Magyarország-Lengyelország 45-40
a negyeddöntőben:
Magyarország-Oroszország 45-42
az elődöntőben:
Olaszország-Magyarország 45-42
a 3. helyért:
Magyarország-Fehéroroszország 45-37
a döntőben:
Olaszország-Németország 45-29