Idén is támogatja a sportot a Mol Rt.

MTI
2005.02.08. 16:29
A Mol Rt. további négy évre, azaz egy olimpiai ciklusra szponzori szerződést kötött a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel (MKKSZ), amelynek hosszú ideje gyémántfokozatú támogatója - többek között ez hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen az idei évre vonatkozó sport-, kulturális és egészségügyi szponzorációs programját ismertette az olajipari cég.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke azt is bejelentette, hogy a vállalat lesz a 2006-os szegedi világbajnokság kiemelt támogatója. A Mol nemcsak a szövetség mögött áll, hanem - csakúgy, mint eddig - egyénileg támogatja az egyaránt olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalint és Vereckei Ákost, valamint idén először a világ- és Európa-bajnok Paksy Tímeát és az ötkarikás bronzérmes kenus Vajda Attilát.

A cég a Magyar Olimpiai Bizottság szponzora is, s a tavalyi athéni játékokon nyújtott remek teljesítményért most Szórád József ügyvezető igazgató egy kétmillió forint értékű üzemanyag-utalványt adott át az aranyérmet szerzett sportolókat képviselő Vereckeinek és Kovácsnak.

A tájékoztatón megjelentek a vállalat további pártfogoltjai is: a műkorcsolyázó Sebestyén Júlia, a Mol Dakar Team tagjai és az új támogatott, Gyulai Márton vezette bobcsapat. A Mol Rt. ezen kívül segíti a Mizo-Pécsi VSK női kosárlabdacsapatát, Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnokot, valamint a Majthényi Szabolcs, Domokos András négyszeres világbajnok vitorlás egységet és alapító tagként a Bozsik Labdarúgó Akadémiát.

A vállalat Héja Domonkos karmester tolmácsolásában ezen a napon útjára indított egy pályázatot is: a több tízmillió forinttal induló "Segíthetek? Mol Tehetségtámogató Program" célja, hogy tanulmányi, művészeti és sportterületen segítséget nyújtson a tehetséges fiatalok fejlődéséhez.