Hetedik Tour-győzelmére készül Lance Armstrong

MTI
2005.02.16. 12:52
Lance Armstrong bejelentette, hogy indul a világ legnépszerűbb országúti kerékpáros körversenyén, a Tour de France-on. "Hálás vagyok a Discovery Channelnek, hogy olyan csapatot hozott össze, amellyel hetedszer is megnyerhetem a francia körversenyt" - mondta együttese honlapjának az amerikai világklasszis.

Kondícióját később méri majd fel és ennek fényében a tavasszal további versenyeken is rajhoz állhat még. "Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérek a nyeregbe, noha az erőnlétem még messze van a tökéletestől" - tette hozzá.

A Touron egyedülálló módon sorozatban hatszor diadalmaskodó Armstrong korábban azt nyilatkozta, csak áprilisban dönt arról, hogy rajthoz áll-e a Tour de France-on, ugyanis idén inkább az egynapos klasszikus versenyekre, illetve az egyórás kerékpározás világcsúcsának megdöntésére kíván koncentrálni.

Armstrong idei - még nem végleges, tehát minden bizonnyal bővülő - programjából kiderül, hogy ebben a szezonban a március 6. és 13. közötti Párizs-Nizza viadalon száll nyeregbe először, majd részt vesz az április 3-án kezdődő flandriai körversenyen, a hónap végén pedig az Egyesült Államokban igyekszik megvédeni címét Georgia állam körversenyén.