Magyar vitorlásflotta az Adriai-tengeren

MTI
2005.02.17. 17:07
Adriatic Challenge elnevezéssel indított három magyar üzletember közös vállalkozást, melynek keretében az Adriai-tengeren húsz azonos felszereltségű, versenyre felkészített, Bavaria 42 Match típusú hajóból álló flotta várja a versenyprogramokban résztvenni kívánókat.

Az évekkel ezelőtt vitorlás Földkerüléssel hírnevet szerzett Gál József és két társa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy szerveznek professzionális versenyeket, amatőr kupákat, valamint flotilla-programokat egyaránt. Igény esetén biztosítják a verseny teljeskörű megrendezését az engedélyek beszerzésétől a bírók biztosításán át a hivatalos eredményhirdetésig, sőt a kínálat magában foglalja a kikötés utáni programokat is.

A szolgáltatást elsősorban olyan csapatok számára alkották meg, melyek versenyzéssel szeretnék próbára tenni vitorlástudásukat.

Az adriai helyszín ideális, hiszen Biograd és környéke igen divatos vitorlásövezet. A mély tőkesúly, nagy sebesség és jelentős vitorlafelület jellemezte, 6-8 fős hajókra sem lehet panasz, hiszen a legmodernebb technikát követik, egyszerre felelnek meg a versenyzés és a kényelem kívánalmainak.