Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Afrikába utazik a magyar úszóválogatott

MTI
2005.02.25. 15:13
Dél-afrikai Köztársaságba repül szombat este a magyar úszóválogatott Kiss László szövetségi kapitány vezetésével, hogy kéthetes magaslati edzőtáborozással készüljön tovább az esztendő fő versenyére, a júliusi montreali világbajnokságra.

A legnagyobb hiányzó a csapatból a sokszoros rövidpályás Európa-bajnok, nagymedencében vb- és Eb-érmes Risztov Éva, aki ezúttal idehaza, a Güttler Károly utánpótlás-kapitány irányította balatonfűzfői közös gyakorláson vesz részt. A Kőbánya SC kiválóságát az iskola tartja itthon, pontosabban azért nem utazik ezúttal társaival külföldre, mert a tavalyi athéni olimpia miatt az idei évre halasztott érettségi vizsgájára tanul.

Az elmúlt nyári ötkarikás játékokon dobogós két magyar úszó, a 200 m mellen ezüstérmes Gyurta Dániel és a 400 m vegyesen bronzérmes Cseh László viszont - akárcsak januárban, Spanyolországban - a mostani magaslati táborozásnak is résztvevője, 14 társával egyetemben.

"Pretoriába megyünk, ahol még sosem jártunk, most azonban élünk a lehetőséggel, hogy a dél-afrikai nagyvárosban egy teljesen zárt edzőtáborban készülhetünk. Itt dolgozik vezetőedzőként kollégánk, Bán Sándor, s az 1750 méterrel a tengerszint felett található sportközpontban egy 12-pályás, 50-es medencében fogunk gyakorolni. A hely népszerűségére jellemző, hogy előttünk a legkiválóbb amerikai és lengyel úszók jártak itt, jelenleg pedig a német válogatott vendégeskedik Pretoriában" - mondta el indulás előtt Kiss László.

A március 13-ig tartó dél-afrikai edzőtáborozás résztvevői:
nők: Hosszú Katinka (Baja), Urbán Kata (Dunaújváros), Bor Katalin, Verrasztó Evelyn (Jövő SC), Dara Eszter, Lipcsei Krisztina, Szepesi Nikolett (Kőbánya SC) férfiak: Gercsák Balázs, Gyurta Dániel, Molnár Ákos, Verrasztó Dávid (Jövő SC), Cseh László, Kovács Norbert, Makány Balázs, Rudolf Roland (Kőbánya SC), Bodor Richárd (Pécsi TÁSI)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!