A sportszövetségnél Janics Natasa az év sportolója

MTI
2005.02.26. 11:08
A kajakos Janics Natasa érdemelte ki a Nemzeti Sportszövetség által a tavalyi év legjobb sportolójának felajánlott díjat, míg a legjobb edző Kemény Dénes lett. Az NSSZ második alkalommal megrendezett díjátadó ünnepségén részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Lamperth Mónika belügyminiszter is.

Az NSSZ 65 sportági szövetsége, 10 civil szervezete, valamint 20 megyei sportszövetség hat kategóriában választotta meg a 2004-es év legjobbjait. A kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa - ő betegsége miatt nem lehetett jelen - és az Athénban a vízilabda-válogatottal a címét megvédő Kemény Dénes szövetségi kapitány mellett Gyurta Dánielt is díjazták: az athéni játékokon második helyezett úszó az utánpótlás korú versenyzők között végzett az élen.

A sportvezetőknél az úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás, a sportorvosoknál Martos Éva, a sportújságíróknál pedig Novotny Zoltán bizonyult a legjobbnak. Székely Éva Életműdíjat vehetett át. A Nemzet Sportolójának a kormányfő nyújtotta át az elismerést.