Emánuel
3 °C
12 °C

Lázár kaphatja a tavalyi négyesfogathajtó-vb aranyérmét

MTI
2005.03.01. 12:59
Tovább húzódik a tavalyi kecskeméti négyesfogathajtó-világbajnokságon győztes Michael Freund doppingügye, ami magyar szempontból azért érdekes, mert ha a német klasszist megfosztják aranyérmétől, a mögötte második helyen végzett Lázár Zoltán lesz a világbajnok.

A magyar hajtó arról számolt be az MTI érdeklődésére, hogy tudomása szerint a nemzetközi szövetség (FEI) doppingbizottságának vezetője - vélhetően a sportágat sújtó számos pozitív doppingteszt hatására - lemondott, így előbb a testület új elnökét kell megválasztani, s csak azután születhetnek határozatok a különböző doppingügyekben, köztük Freundéban.

A magyarországi vb-n Freund Mary nevű lovának szervezetében az A- és B-próba egyaránt kimutatta a nyugtatóként használt valériánsavat.

"Ilyen esetekben mindig elmarasztaló ítélet szokott születni. Csak hibás eljárás esetén ejtenék az ügyet, de erről nincs szó. Freund szerint a vb istállójában megevett szénában lehetett a tiltott szer, ám az ilyen jellegű magyarázatokat egyszer sem követte felmentő határozat" - mondta korábban Fugli Károly, a honi lovasszövetség főtitkára, aki szerint elképzelhetetlen, hogy a négylábú szervezetébe a vb-n került volna a tiltólistán lévő szer. A nemzetközi szövetség állásfoglalásában is az áll, hogy kiváló volt az istálló biztonsága és illetéktelen személy oda nem léphetett be. Lázár csapatban Dobrovitz Józseffel és Kecskeméti Lászlóval világbajnok lett.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.