Téli speciális olimpia: a zárónap is sikeres volt

MTI
2005.03.04. 16:05
A zárónapon újabb három aranyérmet nyertek a magyarok a naganói téli speciális olimpián, így összesen 11 első helyet szereztek.

A padlóhoki-válogatott a korábban már legyőzött cseh csapattal mérkőzött a döntőben, ahol rendkívül kiélezett küzdelemben, aranygóllal 3-2-re nyert, és gyűjtötte be veretlenül az aranyérmet.

A gyorskorcsolyázók között Burján Nikoletta a 333 méteres számban végzett az első helyen, Lakatos Alaxandra pedig harmadikként zárt. Ugyanezen a távon a férfiak között Varga Imre ezüstérmes lett. Szintén a gyorskorcsolyázók között Fodor Tímea 1000 méteren állt rajthoz és bronzérmet szerzett, a férfiak 1000 méterén pedig Dézsi Dániel állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az alpesi sízők a műlesiklással zárták az olimpiát: Csonka Julianna aranyérmes lett, míg Tóth Szilvia az ezüstöt hozta el. A férfiak versenyében Nagy László a harmadik, Emődi István az ötödik helyen végzett.

A magyar küldöttség összességében 11 arany-, 10 ezüst- és 8 bronzérmet szerzett Naganóban az értelmi fogyatékosok téli világjátékán.