Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Újra Aján Tamás a súlyemelők elnöke

MTI
2005.03.04. 22:39
Aján Tamást újabb négy évre megerősítette elnöki tisztében a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) pénteki isztambuli választókongresszusa. Így továbbra is ő a legmagasabb rangban lévő magyar sportdiplomata, aki elnökként áll egy világszövetség élén.

A 66 éves, 2000 óta NOB-tag Ajánnak - akinek nem volt ellenjelöltje - a frissiben felvett Ománnal együtt immár 173 államot tömörítő világszövetségből 112 tagország küldöttei közfelkiáltással szavaztak bizalmat. Tették ezt annak ellenére, hogy a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöksége még ősszel 8:4 arányú titkos szavazással úgy döntött, nem támogatja Aján újjáválasztását az IWF élére, mivel megítélése szerint nem tett meg mindent az athéni olimpián pórul járt, doppingvétségben elmarasztalt három magyar súlyemelő védelmében.

A küldöttek délelőtt ennek kiküszöbölésére úgy módosították a szabályokat, hogy ezentúl az IWF elnökségének, illetve bármely bizottságának az a tagja, aki legalább 12 éve dolgozik a testületben, saját jogon is jelöltetheti magát bármely pozícióba, s megválasztásához nemzeti szövetsége részéről húsz százaléknyi támogatottság is elegendő.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!