Olimpiai bajnok kínai pingpongost igazolt a Postás-Matáv

MTI
2005.03.10. 18:11
Nagy terveket dédelget a Postás-Matáv női asztalitenisz csapata: a zuglói együttesben pénteken mutatkozik be a sportág egyik legnagyobb egyénisége, az olimpiai és világbajnoki aranyérmes Li Csü (Li Ju).

"Egyelőre csak egy mérkőzésen, a pénteki ETTU Kupa-elődöntőn erősíti az együttesünket, azután visszamegy Kínába, majd a visszavágón, a Klubcsapatok Szuperligájának döntőjében és a csb rájátszásában lép majd újra asztalhoz nálunk" - mondta az MTI érdeklődésére Rostás Gábor.

A klubelnök elmondta, hogy az összes sorozatban szeretnének a topon végezni, s ebben segíthet majd sokat a világsztár. Jövőre pedig mindenek előtt - amennyiben erre lesz mód - a Bajnokok Ligájában akarnak eredményesen szerepelni.

Li Csü párosban nyert olimpiai aranyérmet a sydney-i játékokon, a világbajnokságon (csapatban és párosban) összesen öt alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Postás-Matáv az ETTU Kupa elődöntőjének első mérkőzésén pénteken 16 órától a holland Fürst Manderveld csapatát fogadja. Li Csü mellett a kínai származású, német színekben szereplő Jie Schöppre, valamint Éllő Vivienre, Lovas Petrára és Kertai Ritára számíthat a hazai csapat szakmai vezetése.