Újabb öt évre Csötönyi Sándor az ökölvívók elnöke

MTI
2005.03.12. 14:46
Újabb öt évre Csötönyi Sándort választották meg elnöknek a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szombati tisztújító közgyűlésén.

Az egyedüli jelöltként indult sportvezetőt - aki 1996 óta áll a szervezet élén - a tagság egyhangúlag szavazta meg, csakúgy, mint az új elnökség valamennyi tagját.

"Nagyon örülök annak, hogy a sportág képviselőit egy emberként tudhatom magam mögött. Ilyenkor érzem azt, hogy érdemes dolgozni. Külön öröm volt, hogy az általam az elnökségbe jelölt személyek is hasonló támogatottságot kaptak, azt hiszem, ez is jól példázza a felém áradó bizalmat" - nyilatkozott a közgyűlés után az MTI-nek Csötönyi.

Az elnök jelezte: meggyőződése szerint a négy új tag, Bochkor Gábor rádiós-televíziós műsorvezető, Toller László pécsi polgármester, Orodán Sándor belügyminisztériumi szóvivő és Kertész István nagyvállalkozó is nagy segítséget jelent a sportágnak.

"Hosszú évek óta próbáltam őket becsábítani az elnökségbe, hiszen már korábban is mindannyian támogattak minket. Kitartó megkereséseimnek hála most ráálltak a jelölésre, így velük tovább erősödik a sportág eddig is jól működő vezetése" - mondta Csötönyi. Kertész István nemcsak elnökségi tagja, de alelnöke is lett a szövetségnek.