Búcsúzott a Dunaferr az EHF Kupától

MTI
2005.03.13. 11:27
Búcsúzott a hajrára elfáradó Dunaferr a férfi kézilabda EHF Kupában, miután a 35-30-as hazai sikert követően a negyeddöntő visszavágóján 30-21-re kikapott a német Gummersbachtól.

A sérülések miatt tartalékos, ám ötgólos (35-30) előnnyel a KölnArénába érkező fiatal Dunaferr nem szeppent meg a világsztároktól és Európa legnagyobb sportcsarnokától - ahol EHF Kupa-rekordot jelentő 14 474 néző gyűlt össze -, s remek védekezésnek köszönhetően tartotta a lépést. Eleinte alig esett gól, negyedóra elteltével 6-3-ra vezettek a hazaiak, akik aztán meghajtották a szünet előtti szakaszt, és kis híján ledolgozták összetettbeli hátrányukat.

Ez nem törte le a Dunaferr játékosait, sőt, inkább erőt adott nekik. A lelkes magyar gárda ötletes, gyors támadásokkal meglepte ellenfelét, és a 38. percben 15-14 lett az állás.

A bírók sorban állították ki a vendégeket, és ezt könyörtelenül kihasználta a rutinos Gummersbach, amely a folytatásban szinte állva hagyta a Dunaferrt. A csoda elmaradt, és így az összes magyar férfi csapat búcsúzott az európai kupáktól.

Férfi EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Gummersbach (német)-Dunaferr 30-21 (13-9)
Továbbjutott: a Gummersbach, 60-56-os összesítéssel.