Az orosz elnök is reklámozza Moszkva olimpiai pályázatát

MTI
2005.03.16. 21:14
Az orosz elnök is beszállt Moszkva 2012-es olimpiarendezési pályázatának reklámozásába, fogadva a NOB szemlebizottságát.

"Ha a választás Moszkvára esik, a városvezetés és a kormány mindent meg fog tenni a játékok legmagasabb színvonalú megszervezéséért" - biztosította Vlagyimir Putyin szerdán a Kremlben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szakértőit, hozzátéve, hogy az orosz lakosság java része aktívan támogatná a lebonyolítást.

A NOB-bizottság Madrid, London, New York és Párizs után utolsóként vette szemügyre a kevésbé esélyesnek tartott Moszkva potenciális olimpiai helyszíneit, találkozva a szakszövetségek vezetőivel is.

Putyin, aki a sportnagyhatalmak közé sorolta hazáját, rámutatott, hogy Moszkvában több mint ötszáz olimpiai bajnok lakik. Az orosz fővárosban 2010-ig több mint háromszáz sportlétesítmény épül majd függetlenül attól, melyik világvárost választja a NOB-közgyűlés július hatodikán Szingapúrban a 2012-es olimpia házigazdájának.

A NOB-szemlebizottság csütörtökön fejezi be moszkvai vizsgálódását. Orosz lapok szerdán ismertettek egy brit felmérést, amely a legveszélyesebb városok közé sorolta Moszkvát. A Mercer Human Resource Consulting londoni cég 215 várost felölelő rangsorában Moszkva biztonság és életminőség szempontjából a 198. helyre került, nem túl messze a sereghajtó Bagdadtól.