Két érem és egy döntő a cél a júniusi tornász Eb-n

MTI
2005.04.14. 09:53
A magyar szövetség bízik abban, hogy Gál Róbert ugrásban és talajon, Berki Krisztián pedig lólengésben dobogós lesz, míg a legjobb honi tornásznő, Szarka Krisztina összetettben finalista lehet a június 2. és 5. közötti debreceni tornász Európa-bajnokságon. Ezt az elvárást, az eseményt ötven nappal megelőző sajtótájékoztatóján ismertette a szövetség vezérkara.

A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy 38 ország 172 férfi és 103 női versenyzője összesen 1355 gyakorlatot mutat be a Főnix-csarnokban. Ugyan már 50 éve rendeznek a sportágban kontinensviadalt, de ez lesz az első, amelyen együtt szerepelnek a férfiak és a nők, nem lesz csapatverseny, s így 12 aranyérmet osztanak ki.

Az állami támogatás nélkül sorra kerülő Eb két szponzora, a Yamaha Motor, illetve a Pegazus Tours a legeredményesebb magyar tornásznak egy tengerjáró gumicsónakot és egy egyhetes horvátországi nyaralást biztosít.

A sajtótájékoztató kis ünnepséggel zárult: éppen szerdán ünnepelte 35. születésnapját Csollány Szilveszter, s az olimpiai, világ- és Európa-bajnokot többen köszöntötték. A két éve visszavonult "gyűrűkirály" nem szakadt el a sportágtól, most az Eb marketingosztályát segíti.